Αρχιτεκτονική μελέτη υπόσκαφων εξοχικών κατοικιών, σχεδιασμός περιβάλλοντα χώρου με πισίνες.
Το οικοδομικό σύνολο που σχεδιάστηκε αποτελείται από ένα ενιαίο κτίριο δύο ανεξάρτητων κατοικιών με τρεις χώρους κύριας χρήσης η καθεμία και μια ανεξάρτητη μικρή κατοικία ενός υπνοδωματίου και προορίζεται για χρήση κυρίως κατά τους θερινούς μήνες. Στο οικόπεδο υπάρχει έντονη υψομετρική διαφορά που οφείλεται σε τοπικό αναβαθμό, στα μέσα περίπου του οικοπέδου. Εκατέρωθεν του πρανούς αυτού οι κλίσεις είναι ήπιες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται δύο διακριτά επίπεδα εντός οικοπέδου, χωρίς οπτική επαφή αναμεταξύ τους. Η νότια και νοτιοδυτική κύρια όψη του οικοπέδου ευνοείται επιπλέον με εξαιρετική θέα στο λιμάνι της Μήλου. Ο βόρειος προσανατολισμός απαιτεί προσεκτικό χειρισμό λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που επικρατούν στις Κυκλάδες τους θερινούς μήνες.
Οι κατοικίες χωροθετούνται στο χαμηλότερο από τα δύο διακριτά επίπεδα του οικοπέδου, υπόσκαφες εντός του πρανούς. Αναπτύσσονται κατά την κύρια κατεύθυνση των ισουψών του αναβαθμού αλλά και γραμμικά κατά μήκος της κύριας όψης του οικοπέδου, εξασφαλίζοντας φυσικό φωτισμό από το νότιο-νοτιοδυτικό προσανατολισμό και θέα σε όλους τους κύριους χώρους τους. Το οικοδομικό σύνολο προσαρμόζεται στο ανάγλυφο, τόσο κατά μήκος όσο και καθ’ ύψος του πρανούς, ώστε να λειτουργεί ως σύνολο και φυσική συνέπεια του τοπίου, ελαχιστοποιώντας το αποτύπωμά του σε αυτό. Οι κατοικίες προβάλλονται ως σχισμές στο έδαφος. Τα κτίρια κατασκευάζονται από λίθινες τοιχοποιίες επαναχρησιμοποιώντας την πέτρα του ίδιου του οικοπέδου, σε μια προσπάθεια ανασύνθεσης των προϊόντων εκσκαφής στο δομημένο περιβάλλον.
Η υπόσκαφη διάταξη εκτός από την αρμονική ένταξη στο τοπίο επιλέχθηκε και για την βιοκλιματική συμπεριφορά των κτιρίων αυτών. Ανάμεσα στα κύρια τους πλεονεκτήματα είναι η προστασία από τους ανεπιθύμητους ανέμους, και οι συνθήκες θερμικής άνεσης στο εσωτερικό τους, είναι εύκολο να διατηρηθεί θερμοκρασία 20ºC περίπου, αφού εξ’ορισμού περιβάλλονται από φυσικό έδαφος σταθερής θερμοκρασίας 18ºC. Περαιτέρω βιοκλιματικές τεχνικές χρησιμοποιούνται όπως η χρήση στεγασμένων και αστεγών φωταγωγών που προσφέρουν αυξημένο ηλιασμό κατά τους χειμερινούς μήνες και δροσισμό που αποτρέπει την υπερθέρμανση κατά τους θερινούς μήνες, ενώ εξασφαλίζουν διαμπερότητα και αερισμό όλο το χρόνο. Επιπλέον οι φωταγωγοί βελτιώνουν το φυσικό φωτισμό των εσωτερικών χώρων αλλά και εισάγουν το στοιχείο της φύτευσης σε αυτούς.
Η επεξεργασία του περιβάλλοντος περιλαμβάνει ένα σύνολο υπαίθριων χώρων διαφορετικών ποιοτήτων, καθώς και την κατασκευή κολυμβητικών δεξαμενών, παιδικής πισίνας και Jacuzzi. Eξωτερικοί χώροι εν μέρει στεγασμένοι, είτε ως ημιυπαίθριοι χώροι, ή μέσω στεγάστρου και μπετονένιας πέργκολας προβλέπονται για τη δημιουργία σκιάς και δροσίας, ενώ αποτρέπουν την υπερθέρμανση της όψης και το φαινόμενο της θάμβωσης. Αντίστροφα αστεγείς βεράντες προσφέρουν ηλιασμό στους χρήστες των υδάτινων στοιχείων την ημέρα και την απόλαυση του νυχτερινού ουρανού το βράδυ.
Ο φυτεμένος χώρος διαμορφώνεται με τη χρήση αναλληματικών τοίχων -όπου απαιτείται για την ομαλή προσαρμογή στο φυσικό έδαφος και υπαίθριων λίθινων στοιχείων μικρής κλίμακας που εξυπηρετετούν την ιδιωτικότητα και ανεξαρτησία. Ο ελεύθερος χώρος ισορροπεί ανάμεσα στο ιδιωτικό και το δημόσιο, προτρέπει στην συνύπαρξη των χρηστών και ταυτόχρονα προστατεύει την ατομικότητα τους.
Τα υλικά που χρησιμοποιούνται, χαρακτηρίζουν τη σύγχρονη αρχιτεκτονική και εναρμονίζονται με το τοπίο των Κυκλάδων : ντόπια πέτρα από την εκσκαφή, στοιχεία ανεπίχριστου σκυροδέματος σε πέργκολες και σε οροφές εξωτερικού χώρου, μεταλλικά κουφώματα που καλύπτουν τις ανάγκες μεγάλων ανοιγμάτων, σοβάς λευκός στο εσωτερικό, τσιμεντοκονία στα δάπεδα.